Saturday (21 October 2017),
It's been a very HOT week. Berpeluh walaupun tak buat apa-apa. Bahangnya memang terasa. But as always, weekend memang is the time to spend with family and have fun.
So last saturday, kami keluar dari rumah sebelum zohor. So masa stop for some gas, beli la sekali air buah kat stesen minyak tu. Selepas solat di masjid baru la kami pergi lunch di Restoran Haji Shahrin Low Grand.
Disebabkan daddy budak-budak ni dah janji tuk beli ice cream sebelum ni, kami terpaksa la make a stop at 7-eleven tuk beli ice cream. And guess what? #EvaQaisara makan all my ice cream first, dah tinggal sikit baru dia start makan dia punya. Sedap je kan. Pastu bila dia start makan dia punya, siap boleh nak tidur lagi. Kenyang sangat la tuh. :P
We make a stop at Bandoru Keramat. Hubby said nak tengok pekerja dia buat kerja sikit. Ada photoshoot baran. Sambil-sambil tu menyelam la apa lagi.
Lepas asar tu ingat nak Masjid Jamek. Tiba-tiba teringat yang hari tu hari sabtu and ada Pasar Malam Jalan TAR. So we change our plan and gi la ke pasar malam.
Lama tak jejak kaki sini. Seronok tengok berjenis makanan. Rasa nak makan je semua. Hehe. We stop for some early dinner dekat pasar malam.
Then terus ke Campbell untuk solat marghrib. Lepas tu sambung jalan sampai ke kereta. Terus gi solat isyak pula.
Lepas isyak stop sebentar di Dataran Merdeka untuk tengok Countdown Clock Water Curtain. Amik video & gambar sikit. Then amik lagi gambar dengan camera yang disediakan kat situ. :P
Lepas tu baru la kami bertolak ke Subang Jaya. Nak support kawan yang baru buka perniagaan baru. Dia buat opening gerai char kueh tiow. Dah rasa dah. Memang sedap. Uolls should go.
Ked's Kitchen
135, Jalan SS17/1A, Subang Jaya, Selangor.
Live, Love, Eat & Travel Well,
Nadiah Jaapar
In anticipation of your valued response,
No comments:
Post a Comment