2014-07-21

BAHAYA MEMBUNUH LIPAS


BAHAYA MEMBUNUH LIPAS

Apabila anda melihat binatang lipas di rumah, jangan anda memukulnya sampai mati kerana isi perut lipas sangat bahaya.

Dalam perut Lipas terdapat cacing halus/lembut yg akan hidup meskipun diluar dari tubuh lipas. Bila cacing ini sudah berada di luar dari tubuh lipas (perut) dia akan bergerak untuk mencari tempat baru.

Cacing ini bentuknya sangat pendek, halus dan lembut akan terlihat pada mata kasar bila jarak pandang sekitar 10-20cm.

Cara nak tengok lipas ni, letak isi perut lipas di atas kertas hitam atau cermin.. Nanti cacing perut lipas akan bergerak2.

Sangat berbahaya apabila cacing ini sampai menyentuh kulit tubuh kita (terutama kaki) kerana dapat masuk melalui pori-pori kulit atau bila ada luka terbuka pada kulit luar.

Silakan copy, share atau apa sahaja tanpa perlu meminta izin untuk manfaat bersama.


In anticipation of your valued response,

Iklan Raya TVAlhijrah 2014 (Tiada aurat terdedah)




Iklan Raya Islamik Malaysia..
Tiada aurat terdedah..
Boleh pun kita buat iklan macam ni..
Kan sedap mata memandang...
Sejuk je tengok..
:D

2014-07-19

PETRONAS Raya 2014: Ke Pangkuan Bonda



Assalamualaikum..
Jom kita layan Iklan Raya 2014 from Petronas..
:D




In anticipation of your valued response,

Rupa Sebenar Budak Tahfiz Rohinya Yang Masuk Penjara





Assalamualikum...

Ingat tak bacaan budak tahfiz yang masuk penjara tu?
Nak tengok rupa sebenar dia?
Tengok bawah!!





www.nadiahjaapar.blogspot.com

Ada rupa, ada akhlak, ada agama..
Alhamdullilah...
Sesiapa yg belum berkahwin tu cepat2 gi pinang dia..
Insyaallah bahagian dunia & akhirat...
Amin..

#NadiahJaapar #blogger #tahfiz #islam #my #malaysia #malaysian






In anticipation of your valued response,

2014-07-13

Islamic Kids Tshirt by The Street

www.nadiahjaapar.blogspot.com
Islamic Kids T-Shirt by The Street
More design on our facebook page..
LIKE US ON FACEBOOK!!
https://www.facebook.com/thestreethq
You can place order now!!
Custom made design also available.. 
Minimum order 1pc..

WhatsApp : 011-2880 9417
Instagram : @NadiahJaapar

HashTag : #business #TheStreetApparel #TheStreet #TShirt #TshirtDesign #TshirtArt #local #lokal #Malaysia #malaysian #MalaysianProduct #MY #LocalProduct #HomeMade #HomeBase #CustomMade #TailorMade #HighQuality #ArtsNCraft #artsandcraft #NadiahJaapar #blogger #LoveIt #love #islam #muslim #muslimin #muslimat #muslimah


In anticipation of your valued response,

2014-07-12

Khurta Hoodie

www.nadiahjaapar.blogspot.com

VERY LIMITED KHURTA HOODIE!!

Colors and Sizes available...
Please WhatsApp (011-2880 9417) for us to send you pic of colours available...
PM NOW!!!


#khurta #kurta #hoodie #TheStreet #malaysia #malaysian #MY




In anticipation of your valued response,

Play & Pray by Mercy Mission - Idlan Shafy's Journey For 13th-14th Day Ramadhan 2014

www.nadiahjaapar.blogspot.com

Assalamualaikum..
Semalam (Jumaat, 11th July), nad masukkan Idlan Shafy untuk Ramadhan Camp..
Seperti yang tertera di atas...
My mom gave me the email with the flyer..
My mom selalu dapat tentang menda2 macam ni..
Alhamdullilah..
So dia bagi la kat anak2 dia yang dah ada anak2 ni tuk masukkan cucu dia ke kursus and camp macam ni...


Memang kami adik beradik sejak kecik my mom masukkan camp macam ni...
Apa jenis camp or kursus masa cuti sekolah kami semua kena pegi...
Sometime masa tak cuti sekolah pun kami adik beradik akan dihantar...
Untuk kurikulum luar dari sekolah....
I was always looking forward to these type of activities..


Well bila dah dapat ni terus la nad daftarkan Idlan Shafy (7 years old this year)...
Adik nad, Inara pun daftarkan anak dia, Danial Al Hakeem (6 years old this year)...

Alhamdullilah la Idlan & Danial ni memang dah latih dari kecil untuk berbahasa English..
So takde masalah nak daftarkan mereka...
Sebab camp ni semua syarahan and activities dalam bahasa English...

Dan disebabkan ianya dibuat di masjid belakang rumah nad...
So memang dekat sangat nak hantar and hubby boleh amik diaorg lepas solat subuh...
Takde la jauh nak travel waktu subuh...

Memula risau gak..
Sebab duk fikir2 boleh ke budak2 ni tak tidur?

Masa rehat yang diberi pada diaorg hanya sejam..
And diaorg boleh tidur kalau nak masa tu...
Selain daripada tu semua aktiviti..
Risau gak sama ada diaorg ni boleh ke bangun or not..


Actually malam tu, sekolah Idlan ada acara berbuka puasa di sekolah..
Nad dapat tau pun ada acara tu pada hari khamis..
Sedangkan pada hari rabu nad dah daftarkan Idlan tuk Pray & Play ni...

Lagipun nak ke sekolah Idlan jauh..
Kalau we all amik dia kul 4:30pm tu and balik ke rumah dah nak dekat kul 6pm..

Dia bersiap mandi semua nak hantar balik bebetul dah 7:30pm..
Sedangkan acara di sekolah dia bermula kul 6:30pm....
So nad amik keputusan untuk tidak hantar dia ke sekolah kembali dan teruskan ke camp ramadhan..

And balik sekolah tu nad bagitau cikgu dia and cikgu dia kata memang tak datang takpe..
Acara tu tak wajib..
Alhamdullilah...



www.nadiahjaapar.blogspot.com

www.nadiahjaapar.blogspot.com
www.nadiahjaapar.blogspot.com

Selepas berbuka nad suruh Idlan Shafy tidur..
Takut dia tertidur masa aktiviti nanti..
But dia tak tidur langsung..

Main sepanjang masa sampai la kul 10:30pm tu...
And dia kata dia tak mengantuk pun..

Bila kami hantar je kat masjid masa tu memang solat terawikh belum selesai...
Kami terus daftar untuk kedatangan and amik tshirt for the kids...
Masa tu tengok2 la budak2 lain yang datang...
Semua parents yang datang memang bergaya..
Semuanya naik kereta yang mahal2..

Yang nad or adik nad tak mampu untuk belli guna...
Yang pasti semuanya diimport dan harga melebihi 300k sebuah..
Mummy2 yang datang semua ber-jubah or ber-arbaya yg lip lap or high class..
Yang daddy2 semua nampak kemas bergaya...
Dan pasti setiap seorang daripada mereka speaking ber'slang'...
Nad hanya pakai jeans and Inara pakai seluar santai cotton je...
Our spouse pun sempoi pakai kurta je...

Our kids je...
Ntah dari mana but they do speak english in slang...
But nad and inara mmg tak speak english in slang..
Maybe they caught it masa tengok cartoon2 kat TV...

Malu juga la tengok semua macam tu...
Nampak macam tak setaraf je...

Hehe..
So kami pilih duduk hujung2 and belakang2 je..
:P


www.nadiahjaapar.blogspot.com
www.nadiahjaapar.blogspot.com

Selepas je selesai terawikh terus bermula activities..
Sementara anak2 diberi activities dan dijamu dengan pizza, kami parents kena dengar serba sedikit tentang mereka...
Mereka daripada Mercy Mission..
Selalu buat charity..

Not only in Malaysia, but the whole world...
Sesiapa nak menderma boleh..
Bole baca tentang mereka disini --> https://www.facebook.com/MercyMissionMalaysia


www.nadiahjaapar.blogspot.com
www.nadiahjaapar.blogspot.com

After all the talk we all balik...
Singgah kejap tengok Idlan & Danial di kawasan masjid tengah buat aktiviti...
Masa tu nak kul 12am dah...
Esok lepas subuh my hubby will pick up the boys..
Sebab Inara stay in PJ, hubby will pick up Danial also and he will stay at our house for a while before my sis came...


www.nadiahjaapar.blogspot.com

www.nadiahjaapar.blogspot.com

Esok lepas subuh je they came home...
With sijil penyertaan...

They said camp tu memamg best..
They enjoy it very much..
Diaorg hanya tidur sejam je..
Yang lain semua aktiviti..

Masa sahur diaorg said diaorg diberi sahur dengan pizza juga...
Hehe..
Bestnya sahur pizza ye..
:D


Sebab Danial ada sekali masa balik rumah diaorg main2 dulu..
The lepas my sister come and pick him up dalam 7am lebih..

Danial balik je terus Idlan Shafy tidur..
Memang dia tidur mati sampai la selepas zohor...
Around 2pm macam tu baru dia terjaga..
Ok la tu...

Tak tidur semalaman...
Hehehe..

:D




In anticipation of your valued response,

2014-07-11

PRODUK-PRODUK ISRAEL YANG WAJIB UMAT ISLAM BOIKOT

JENAMA DAN LABEL YANG PERLU KITA BOIKOT :  


1. MAKANAN SEGERA

- Mc Donald's

2. MINUMAN
- Coca-cola
- Dr. Pepper
- Fanta
- Sprite
- Schweppes
- Lilt
- Fruitopia
- Sunkist
- Kia Ora Fruit Squashes

3. MAKANAN, SNEK
- Buitoni
- Danone
- Perrier
- Libby's
- Maggi
- Nestle - Maggi, Nescafe, Milo, Kitkat, dan lain-lain keluaran Nestle
- Shreddies cereal
- Nestlé KitKat
- Vittel

- Sara Lee

4. PRODUK PENGGUNA (TISU, LAMPIN)
- Kimberly-Clark
- Kotex (Tuala Wanita dll)
- Huggies
- Kleenex

5. KOSMETIK, PENJAGAAN BADAN
- Biotherm
- Sanex
- Garnier
- Clinique
- Helena Rubinstein (HR)
- L'oréal Paris
- Origins Natural Resources
- Maybelline
- La Roche-Posay
- Redken 5th Avenue NYC
- Vichy
- Johnson & Johnson
- Revlon
- Brylcreem

6. WANGIAN, FESYEN, KOSMETIK
- Boss (Hugo Boss)
- Calvin Klein
- Lancôme Paris
- Giorgio Armani
- Estée Lauder
- Tommy Hilfiger
- Donna Karan New York (DKNY)
- Ralph Lauren

7. FESYEN, PAKAIAN
- Aramis
- Prescriptives
- La Mer
- Bumble and Bumble
- Jo Malone
- Kate Spade
- River Island
- GAP
- JC Penney
- Timberland
- J. Crew

8. PAKAIAN SUKAN
- Champion
- Outer Banks

9. BARANGAN RUMAH
- Ambi Pur
- Kiwi (shoe care)

10. KOPI, SISTEM KOPI, TEA
- Douwe Egberts
- Maison Café
- Superior Coffee
- Pickwick
- Piláo Café
- Starbucks Coffee

11. TEKNOLOGI
- ICQ
- AOL
- Nokia
- IBM
- Intel

12. BERITA KORPORAT, PENERBITAN
- Sky TV Network
- 20th Century FOX
- Star TV Network
- National Geographic Channel
- The Weekly Standard
- New York Post
- News of the World (UK)
- The Sun (UK)
- The Times (UK)
- The Daily Telegraph (Australia)
- Harper Collins
- Nursery World
- Disney
- TIME Magazine
- CNN

13. PAKAIAN (STOKING, PAKAIAN BAYI, DLL)
- DIM
- Victoria's Secret
- Banana Republic
- Structure
- Pryca
- Lindex
- Playtex
- Auchan
- Just My Size
- Hema
- Wonderbra
- Bali
- Hanes
- L'eggs
- Lovable
- Nur Die
- Gossard

14. PERUNCIT, KEDAI, SHOPPING KOMPLEKS
- Carrefour
- Tschibo
- Marks & Spencer
- Selfridges & Co.
- The White Barn Candle Co.
- Mast Industries Inc.
- Express
- Structure
- Henri Bendel
- Intimate Brands Inc.
- The Limited
- New York & Company
- Lerner New York

15. Home Depot
- Expo Design Centers
- Georgia Lighting
- Villager's Hardware
- Maintenance Warehouse
- The Home Depot
- Apex Supply Company

"BERSAMALAH KITA MEMBOIKOT PRODUK2 KELUARAN ISRAEL LAKNATULLAH"



In anticipation of your valued response,

Kalau org2 di Wales pun boleh BOIKOT barang2 ISRAEL..kenapa kita yang di negara Islam ni masih beli barangan mereka?


Kalau org2 di Wales pun boleh BOIKOT barang2 Israel..kenapa kita yang di negara Islam ni masih beli barangan mereka?
Tak ada rasa kasihan ke?
Tengok & share gambar2 budak & wanita Palestine dibunuh kejam..
Tapi still lagi nak beli barang2 ISRAEL yg mana keuntungan yang mereka dapat dari kita itu la yang mereka gunakan untuk beli pistol & bom untuk bunuh wanita & kanak dalam gambar yang kita tengok tu...













In anticipation of your valued response,

2014-07-10

My Journey For 12th Day Ramadhan 2014 (Dugaan Ramadhan)

Assalamualaikum...
Belum sampai pun setengah bulan berpuasa...
Banyak dugaan timbul untuk anda?
Ada Allah bagi dugaan dengan makanan...

Beli di Bazar Ramadhan dapat makanan yang basi la...
Banyak dengar menda tu sekarang ni..
Maybe should post a story about it tomorrow...

Dugaan nad adalah dengan cuaca...
Dengan cuaca yang agak panas sekarang...
Memang mencabar..

Sejak fenomena El-Nino melanda Malaysia, nad pastikan nad minum air yang banyak...
Tapi sejak bermula puasa tak dapat nak minum air banyak seperti masa tidak berpuasa...
Tapi nad tetap mencuba sebab nad tau kalau tidak memang kulit akan menjadi kering yang teramat dan bila badan panas, ulser akan keluar dengan banyaknya...

Itu yang nad cuba elakkan...

Tapi apakan daya...
Agaknya inilah dugaan untuk nad puasa kali ini...
Sejak bermula puasa dah tumbuh ulser di mulut..
Bermula hanya kecil sahaja..
But everyday it grew bigger and bigger...
Siap beranak-pinak plak tu...

Bermula dengan Satu yg kecil..
Sekarang ada 5ulser yg besar2...


Sampai la subuh tadi, nad realize yang nad tak boleh makan pedas dah..
Sebab tersangat la sakit rasa ulser tu bila mengunyah makanan pedas...
Nak gosok gigi pun cuak je..
Takut terkena..
Memang setiap kali gosok akan terkena..
Setiap kali tu juga akan keluar air mata sebab terlalu pedih...

So kalau gosok gigi slow2 je...

Kulit kaki plak jadi semakin kering...
Especially di ibu jari kaki...
Kulit kering sangat dan mula mengelupas..

Mengelupas sahaja takpe..
But mengelupas sehingga berdarah...

Especially di celah-celah kuku...

Memang tak boleh nak pakai kasut bertutup...
Terpaksa pakai selipar...
Untuk beri laluan udara and tak tertekan ke ibu jari kaki...

Kalau berjalan tu memang berhati-hati sangat..
Sebab kadang-kadang seluar or skirt boleh tersangkut di ibu jari kaki and ianya membuatkan jari kaki semakin sakit dah berdarah...


Nak tidur pun jangan harap la nak berselimut..
Takut tersangkut kat hujung ibu jari kaki...

Tapi tak berselimut takpe..
Sebab memang tengah musim panas...
So selalunya tak berselimut la...
Kecuali pada hari hujan...

Seronok berselimut..
But I will put my feet out of the blanket...
Supaya tak tersangkut...


Letak juga krim tapi nak sapu dia mmg sakit...
So tepek2 je kat ibu jari kaki..
Supaya tak kering sangat..
And kalau ada masa and kesempatan mmg nad akan basahkan kaki..

Kulit takde la merekah sangat..
Kalau masa nak angkat wuduk tu memang suka sangat la sebab dapat basahkan kaki...


Ya Allah...
Nad berdoa, berharap dan bermohon padamu Ya Allah..

Tolong sembuhkan ulser dan kulit kering ni...
Insyaallah..
Amin Ya Rabbal Al Amin...




In anticipation of your valued response,

2014-07-08

My Journey For 10th Day Ramadhan 2014

Assalamualaikum...
Saat nad terjaga pada pukul 4:30am untuk sahoor nad dah rasa lain..
Kepala rasa berat, badan rasa lenguh, terasa nak muntah yang amat kuat dan perut sakit..
Gagahkan diri juga untuk siapkan sahoor..
Selepas selesai hidangkan sahoor, nad kejutkan Idlan Shafy dahulu..
Then nad kejutkan hubby...

And today Zuhrah Carmilla plak decided to join us for sahoor...
Entah macam mana dia boleh terjaga sekali pun nad tak tau...


Still rasa badan tak sedap and takde selera makan..
But nad aksa juga makan dikit...
Sebab takut nanti terlalu lapar...
Tapi apa nad dapat hanyala rasa makanan & minuman yg nad amik tu tersangkut di dada...
Rasa sangat la perit sebab dia tak masuk terus ke perut...

Last2 Zuhrah Carmilla yang habiskan my sahoor meal...

Nad memang tak boleh masuk apa2 lagi dah...
Sebab rasa nak muntah semakin kuat...

Kepala pun asa semakin berat...
Dah la rasa tak sihat...
Idlan Shafy & Zuhrah Carmilla banyak plak bertanya pagi2 ni..
Semua soalan nak tanya...

Memang rasa tak larat sangat nak layan mereka berdua...
Last2 nad terus baringkan diri di ruang tamu...
Sebelum tu nad sempat pesan kat hubby suruh dia yg kemaskan meja sebelum dia keluar tuk ke masjid...


Masuk je subuh nad bangun hanya tuk solat jemaah with Idlan Shafy...
Idlan Shafy want mummy to read Quran to him when he wants to sleep..
But nad mmg tak larat sangat...
Nad kata nad tak sihat and terus tidur with the kids in the kids room...

At 7am nad terjaga sebab jam handphone berbunyi...

Nad kejutkan Idlan and kejut hubby...
Nad suruh hubby selesaikan Idlan Shafy untuk ke sekolah..
Nad memang tak larat sangat dah...

Rasa nak muntah tu mcm dah sipi2 je...
Tapi still tak keluar lagi...

So nad lelapkan mata...

Around kul 8am mcm tu nad terjaga and memang muntahkan balik semua nad makan from last night till sahoor...
Memang habis keluar la...

Sampai tak boleh nak muntah lagi....
Alhamdullilah muntah dalam bilik air...
Sempat la juga ke bilik air...


After that sambung tidur balik....

And nad terjaga around 11am...
Bangun tengok rasa muntah dah kurang..
Tapi badan terasa lenguh2 yang teramat...

But today we have to go out to take some Kurta Stock...
So gagah kan diri untuk keluar juga...


It's normal for me that I will be going out kalau sakit pun...
Sebab tak nak manjakan diri sangat kalau sakit..
Kecuali macam pagi tadi tang memang tak tahan sangat sakitnya..
Baru la stay dirumah...
Kalau sakit boleh tahan lagi memang nad akan keluar...


Sampai waktu berbuka pun badan still lenguh2...
Perut mmg sakit..
Kepala berat sikit je tak macam pagi tadi...

Yang terkejutnya my dad and my sis pun tak sihat...
My dad muntah2...

My mom said sebab perut masuk angin...
My sis plak rasa demam & lenguh2 badan...
Pelik sebab hari sebelum tu we all tak berbuka or sahoor bersama pun...
Bila sorang sakit semua pun nak sakit...

Tapi alhamdullilah sakit2 pun kami semua masih berpuasa...
:D




In anticipation of your valued response,

2014-07-07

Idlan Shafy's Journey For 9th Day Ramadhan 2014

Assalamualaikum...
Hari ke-sembilan Ramadhan...
Alhamdullilah...

Idlan Shafy berpuasa dengan jayanya..
Macam takde pape je berlaku..
Everyday balik dari sekolah dia akan berpesan kepada mummy dia...

"Mummy, for sahoor I want to eat ... "
AND
"Mummy for buka I want to eat ..."

Dah dengar anak cakap macam tu apa lagi..
Beli kan je la...
Alhamdullilah..semuanya berjalan dengan lancar...
Dia makin boleh tahan lapar...


Cuma petang tadi je dia melalak..
Mungkin kerana panas yang teramat...
Tengah hari tadi hubby and nad hantar MIL ke hospital..
Dia ada check up..


Bila balik dah lewat petang...
Dlm kul 430pm MIL selesai...
So kami terus ke Shah Alam tuk amik Idlan Shafy...
Biasa la masa bulan puasa ni semua tempat jem walaupun sebelum Asar...
So kami redah ke Shah Alam and tiba kira-kira kul 5.30pm..
Memang lewat..
Alhamdullilah ada ustaz yang menunggu Idlan Shafy and seorang kawannya lagi...


So sebelum bertolak nak menghantar MIL balik kami singgah di masjid..
Hubby nak solat dulu with Idlan Shafy...
Sebab tadi masa azan masih sangkut dalam jem...

Selepas solat Idlan Shafy and Zuhrah Carmilla tertidur...
And masa we all stop nak isi minyak kereta jadi sangat panas...
Aircond pun macam dah tak berfungsi sebab terlalu panas...


Masa tu la Idlan Shafy terjaga and melalak sekuatnya...
Memang tak boleh nak diamkan dia...
Bila tanya dia tak jawab hanya melalak...
Maybe sebab terlalu panas...

Memang masa tu panas yang teramat..
Hanya Allah je tau rasa dia macam mana...

Peluh mengalir tak berhenti macam air masa stop for a gas tu...

Kami tiba dirumah MIL pada 6:35pm macam tu...
And Idlan still menangis..
And dia kata "I want to drink"

Memang kesian sangat cara dia menagis tu...
Nampak sangat macam tak tahan....

Tapi nad sabarkan dia juga...
Sebab sebelum tu MIL ada beli Vitagen..
And tunjuk kat dia..
If dia boleh tahan dia dapat la 2 botol Vitagen...
Lega sikit la dia rasa...

Nad & hubby keluar ke Bazaar Ramadhan untuk beli sahoor...

Masa tu FIL mandikan Idlan Shafy sebab masa nad balik tu tengok dia dah segar dari sebelum ni..
And dah tak merengek...
Tengah bermain-main dengan Zuhrah Carmilla sambil gelak-gelak lagi...

Alhamdullilah...
Selamat juga puasa dia hari ni...
YEAH!!!

:D


MIL - mother In Law
FIL - Father In Law


In anticipation of your valued response,

Mekanik Yang Jujur, Pusat Servis Kereta Yang Murah







Assalamualaikum...
Masa nad browse draft dalam blog nad ni, nad terjumpe la artikel ni..
Nad tengok source memang takde..
Terlupa save kan sekali la tuh..
Saja nak share sebab nak raya kan..
Nanti mesti ramai nak servis kereta...
Jom ramai2 kita gi kedai beliau..
:D



Seringkali pemilik kenderaan akan rungsing kalau kenderaan mereka rosak atau
buat hal. Dengan lambakan kedai bengkel kereta di Lembah Klang ini,
keberangkalian untuk di tipu oleh pemilik bengkel sangat tinggi. Mujur baru baru
ini seorang pengguna Facebook, Kamaruddin Isah berkongsi tentang seorang mekanik
yang paling jujur pernah beliau jumpa.

Screenshot di bawah memaparkan pengalaman Kamaruddin Isah tentang kejujuran
seorang mekanik dikenali sebagai Muin yang mengusahakan bengkel membaiki
kenderaan di depan Masjid al-Irsyad di USJ 1, Selangor.

Kami berjaya mendapatkan Alamat Bengkel Kereta saudara Muin yang beralamat
di Jalan Persiaran Mewah, Subang Mewah USJ 1, 47610 Subang Jaya, Selangor.
Mohon sebarkan kepada rakan-rakan di Facebook anda. 


In anticipation of your valued response,

2014-07-06

HARGA PROMOTION BULAN RAMADHAN SAHAJA!! (EYE SERUM)





Beauty Spell Eye Serum - Anti Wrinkle and Firming
It's already here!!
Sesiapa berminat nak borong/dropship sila pm ye..
Testimoni pun dah ada..akan diupload secepat mungkin..Insyaallah..


#beautyspell #bses #eye #eyeserum #antiwrinkle#firming #bssl #shaping #lotion #malaysia #malaysian#MY #new #newproduct #business #placeorder #order#beauty #proud #beautiful #healthnbeauty #pmme#ownproduct #nadiahjaapar #blogger #tumblr#instagram


HARGA PROMOTION BULAN RAMADHAN SAHAJA!!
3 botol = RM35 (FREE POS)

NAK BORONG DENGAN MINIMUM ORDER YANG RENDAH DAN HARGA YANG RENDAH??
BOLEH JE!!

WhatsApp : 011-2880 9417
PM SEGERA!!

FACEBOOK : Beauty Spell HQ


Testimoni Beauty Spell Eye Serum.. No more SAGGING, EYE BAG, DARK CIRCLE, WRINKLE..PM NOW!! Borong/Dropship dialukan..

#beautyspell #eyeserum #newproduct #new#malaysian #malaysia #malaysianproduct #MY#beauty #beautiful #healthnbeauty #shaping #lotion#ownproduct #nadiahjaapar #blogger #tumblr#instagram #product #proud #testimony



In anticipation of your valued response,

HARGA PROMOTION DI BULAN RAMADHAN SAHAJA!! (SHAPING LOTION)



Beauty Spell Shaping Lotion


* Mempunyai vitamin e, aloe vera, gamat & kolagen untuk memperbaiki kulit..

* Memberi rasa yang sejuk & nyaman setelah disapu
* Mempunyai biji-biji halus (scrubs) bagi membantu melicinkan & menghilangkan daki2-daki kotor.
* Mempunyai bau yang wangi.
* Senang diserap oleh kulit & tidak berminyak (water base)
* Membantu untuk membentuk badan.
* Membantu menghilangkan selulit.



HARGA PROMOTION BULAN RAMADHAN SAHAJA!!
2 botol = RM50 (FREE POS)

NAK BORONG DENGAN MINIMUM ORDER YANG RENDAH DAN HARGA YANG RENDAH??

BOLEH JE!!

WhatsApp : 011-2880 9417

PM SEGERA!!

FACEBOOK : Beauty Spell HQ



Cara Guna :

Sapukan pada bahagian badan yang hendak dibuang lemak dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan waktu malam. Buat urutan pusingan sehingga diserap sepenuhnya. Bole disapu pada pipi dan dagu dengan sapuan nipis untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menegangkan kulit.


p/s : Untuk pembentukan badan yang lebih cepat, sapu lotion sehingga kering setiap kali selepas makan dan minum air sekurangnya 3liter sehari.


#beautyspell #bssl #shaping #lotion #malaysia#malaysian #MY #new #newproduct #business#placeorder #order #beauty #proud #beautiful#healthnbeauty #pmme #ownproduct #nadiahjaapar#blogger #tumblr #instagram




In anticipation of your valued response,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...