2013-08-05

Bambini Shoe Shop




Assalamualaikum..
Semalam nad ke Tropicana City Mall..
And jalan depan kedai ni..
Nama kedai ni Bambini..
Kedai ini mempunyai 2 lokasi lain..
Iaitu di Publika & Bangsar..
Dalam kedai ni dia menjual 3 jenis jenama kasut sahaja..
Dan jenama ni bukan jenama seperti yang kita biasa dengar or tengok..
Dan semuanya kasut import dari luar negara..
Jom tengok kasut mereka jenama apa & dari mana?




Masuk je kedai sebelah kiri akan nampak jenama kasut perempuan IGOR..
Ia di import daripada Spain..
Kasut ni jenis kasut plastik/getah..
Very soft dia punya getah tu..
Senang lentur..
And kalau pakai ianya takan berbau..
Sebab selalu kasut plastik ni akan cepat buat kaki berbau..
Sebab dia tak serap peluh...
Kasut ni range untuk budak dari umur 2 tahun hingga 12 tahun..
Ada 2 design sahaja dipamerkan...
Untuk perempuan dewasa boleh la kalau nak guna..
Ada 2-3 design kasut size besar...
Memang tak banyak choice..
But very comfy..
Harga range bawah RM100..



Bertentangan dengan IGOR ialah jenama HEELYS..
Ianya ialah jenama untuk kasut beroda..
Ada yang mempunyai 2 roda dan 1 roda..
2 roda range harga RM300-RM380..
Design ada 1 jenis tapi ada 3 color and ianya berlampu..
2 roda ni untuk budak kecil yang baru nak belajar guna kasut roda..
Age 4 keatas..
Untuk yang 1roda harga RM299..
And mempunyai banyak design dan colour..
Cuma size je tak banyak sangat..



Untuk jenama ke-3 ialah di hujung kedai ialah jenama Lelli Kelly..
Kasutnya jenis kasut sarung or sandal..
Ada yang kosong je..
But kebanyakkannya yang dijahit manik-manik berwarna warni..
Macam2 jenis bentuk gambar dijahit dengan manik..
Bunga bentuk 3D, taman, pokok..
Yang ni nad tak tau range harga..
Nad tak berminat pun nak bei kalau ada size nad..
My daughter, Zuhrah Carmilla pun tak minat kasut jenis macam ni..






Masa masuk kedai tu memang ramai orang..
Sebab pembukaan kot..
And ramai mencuba kasut jenama Heelys tu..
Budak-budak perempuan & lelaki semua cuba kasut tu..
Ye la..Menarik la bagi diaorg kan..
Termasuk la my son,Idlan Shafy pun terasa nak cuba..
Sedangkan selama ni dia bab baju, kasut ni dia tak kisah sangat..
Apa kami pakaikan dia ikut je..
But tengok dia asyik suruh nad tengok kasut & and budak2 cuba and dia kata dia nak macam tu juga...
Ok la..
This post is just about the Bambini Shop je..
Next post nad updatekan tentang my kids punya kasut yang kami beli dari kedai ni..
Stay Tune!!









In anticipation of your valued response,

3 comments:

AhkakGojes said...

Wow..mahal tuuuuu

Nadiah Jaapar said...

Yup mahal..
Especially untuk budak punya kasut..
Sebab budak cepat membesar..
:)

Anonymous said...

Kedai ni dimana ya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...