2017-10-22

Food VLOG : Nasi Ayam Warisan KD, Kota Damansara









Jom makan Nasi Ayam Warisan KD in Kota Damansara.



Nasi ayam dia not bad. But bagi Nad cili and kicap dia tak cukup. Rasa macam sikit sangat. Boleh je minta tambah sebab dengar ada orang minta extra. But Nad tak tau dia charge or not. Sepinggan RM6.



Air kelapa dia memang mahal sikit dari beli di tepi jalan yang selalunya harga dalam RM3.50/kelapa. But it's ok i guess.



Overall Nad bagi OK.



Nad's Rating : 3/5 STARS



Address : 21-17, Jalan Cecawi 6/19A, Seksyen 6, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia



Opening Hours:

Sunday Closed

Monday 10AM–8PM

Tuesday 10AM–8PM

Wednesday 10AM–8PM

Thursday 10AM–8PM

Friday 10AM–8PM

Saturday 10AM–8PM





Live, Love, Eat & Travel Well,

Nadiah Jaapar



In anticipation of your valued response,

2017-10-20

VLOG: Weekend Outing (14-15 October 2017)





















Last weekend we spend our saturday with friends in Klang and our sunday, toys hunting for the kids and shoe hunting for daddy.





Live, Love, Eat & Travel Well,

Nadiah Jaapar



Song: High Rule - Control (Instrumental) (Vlog No Copyright Music)

Music provided by Vlog No Copyright Music.

Video Link: https://youtu.be/YdOVfRQ0MLQ





In anticipation of your valued response,

VLOG : Cuti Deepavali (18 October 2017)



Cuti Deepavali kali ni daddy ajak naik MRT. Sebab sejak MRT dibuka tak pernah naik lagi. Biasa la, takde masa. Start dengan makan dahulu di Tesco, Mutiara Damansara. Chicken Rice Shop. Sebab hari ni 18 haribulan kami amik offer RM1.40 untuk 1/4 ayam. Murah kot. Mana nak dapat tu. Memang every month ada offer ni. Nad memang selalu bawa the kids setiap 18 haribulan. Kemudian kami naik MRT dari Mutiara Damansara. Parking kereta di Surian Tower. Sebab pada weekend & public holiday diaorang bagi parking kat situ dengan harga RM3/entry. Kalau parking penuh di Curve, Ikea, E-Curve, parking je sini and boleh jalan. Tak jauh pun. Jimat pun jimat sebab per entry. Kami tak plan pun nak ke Bukit Bintang. Bila kami dah tengok map besar baru kami buat keputusan nak ke sana. Untuk 3 orang harga token ke sana RM11.10 untuk perjalanan sehala. Memang berjalan je hari ni. Dari Bukit Bintang MRT terus ke Sungei Wang, then teru ke Berjaya Times Square. Kalau uolls nak tau, kami memang tak bawa stroller. Baby (#EvaQaisara) penat, dukung je. Memang biasa la, dia akan banyak tantrum. Melalak sini sana. Nak buka kasut, baju. Berguling atas lantai. But we survive it all. Alhamdullilah. Dia hanya tido masa kami di Thai Street Food Fest sahaja. Memang masa Nad berjalan sampai record tu semuanya sambil dukung #EvaQaisara yang sedang tidur. Live, Love, Eat & Travel Well, Nadiah Jaapar



In anticipation of your valued response,

2017-10-13

VLOG: Day 2, Senawang (7 - 8 Oct 2017)





Nad & family ke Senawang sebenarnya kerana pembukaan Bandoru Store yang ke-3 di Senawang.



Jadi sambil husband-husband kami bekerja, wife-wife ni boleh la relax sambil spend time together dan jalan-jalan cari makan. Disebabkan our kids ni dah jadi BFF TEAM and kalau boleh every weekend nak jumpe.



Kami disana selama 2 hari. Sabtu pagi dah ada disana. Dan malam ahad selepas store tutup baru kami kembali realiti.





Live & Love Well,

Nadiah Jaapar





#NadiahJaapar #NadsTravelDiary #NadsFoodDiary #Senawang #Bandoru #BandoruSenawang #Foods #MalaysianFoods #Travel #TravelWithKids #TravelInMalaysia #CutiCutiMalaysia #Cuti Dalam Malaysia #Weekend #WeekendGetaway #ShortGetaway #ShortHoliday #Holiday #BFFTeam #JalanJalanCariMakan #JJCM #Malaysia #Malaysian #VLOG








In anticipation of your valued response,

2017-10-12

VLOG : Day 1, Senawang, (7 & 8 October 2017)



Nad & family ke Senawang sebenarnya kerana pembukaan Bandoru Store yang ke-3 di Senawang.

Jadi sambil husband-husband kami bekerja, wife-wife ni boleh la relax sambil spend time together dan jalan-jalan cari makan. Disebabkan our kids ni dah jadi BFF TEAM and kalau boleh every weekend nak jumpe.

Kami disana selama 2 hari. Sabtu pagi dah ada disana. Dan malam ahad selepas store tutup baru kami kembali realiti.


Live & Love Well,
Nadiah Jaapar


#NadiahJaapar #NadsTravelDiary #NadsFoodDiary #Senawang #Bandoru #BandoruSenawang #Foods #MalaysianFoods #Travel #TravelWithKids #TravelInMalaysia #CutiCutiMalaysia #Cuti Dalam Malaysia #Weekend #WeekendGetaway #ShortGetaway #ShortHoliday #Holiday #BFFTeam #JalanJalanCariMakan #JJCM #Malaysia #Malaysian #VLOG





In anticipation of your valued response,

2017-05-18

Pop Sockets







In anticipation of your valued response,

2016-10-27

FREE LV BAG, MACBOOK & IPAD AIR 2 & KOPUN DISKAUN 20% UNTUK BARANG2 BANDORU!!



FREE LV BAG, MACBOOK & IPAD AIR 2 & KOPUN DISKAUN 20% UNTUK BARANG2 BANDORU!!

INI BUKAN SCAM YE!!

BETUL NAD TAK TIPU!!

Caranya senang sangat2!!

Klik sahaja link dibawah dan daftarkan nama and email anda dan anda berpeluang untuk memenangi barang2 diatas secara PERCUMA!!

Iyer!!

SEMUANYA PERCUMA!!

HANYA KLIK DAN DAFTAR!!

Cepat sebelum anda ketinggalan!





In anticipation of your valued response,

2016-10-19

Nak Beg LV, Macbook, Ipad FREE?

Jangan jealous jika tiba2 kawan anda memenangi Beg LV, Macbook atau Ipad FREE!!


Tingkatkan Peluang Untuk Memenangi Beg LV, Macbook 
iPad Dengan SHARE LINK Dibawah Ini Kepada Seramai Mungkin 
Rakan-Rakan Anda.



http://v.bandoru.com/ref/Y3802039



In anticipation of your valued response,

2016-09-25

Ikan Bakar (Seri Melaka) at Jalan Bellamy, Kuala Lumpur




Assalamualaikum...
Kali ni entry adalah tentang Ikan Bakar..

Nak makan ikan bakar dekat KL ni bukannya senang..
Selalu dapat makan ikan bakar kalau gi tempat2 berdekatan dengan pantai..
Kalau ada pun kat KL harganya tak perlu cakap la..

Agak mahal selalunya..
Tapi tempat ni memang dah lama wujud..
Sejak nad sekolah lagi abah nad dah bawa kami sekeluarga ke sini..
Masa tu nak berbuka untuk bulan puasa..
Abah nad punya syarat nak berbuka di luar, mesti la ada masjid berdekatan..
Dan memang kedai ni terletak di depan surau istana negara
So takde masalah la kan?







Dekat sini memang ada sederet kedai ikan bakar..
Kedai 1st Ikan Bakar Seri Menanti, hanya dibuka 7:30pm-11pm..
Sesiapa nak makan ikan bakar waktu malam boleh la makan kat sini..


Kedai yang nad pergi ialah Ikan Bakar Seri Melaka (rujuk gambar 1st)..

Kedai ni buka waktu lunch sahaja..
Habis lunch dia akan mula tutup..
Memang waktu lunch ramai giler..
And memang agak panas dan berasap sebab dia panggang ikan depan kedai..
Sometimes memang terbatuk-batuk kalau duduk dekat ngan tempat pemanggang..

Bila ramai sangat orang memang boleh amik tempat duduk di kedai Ikan Bakar Seri Menanti (1st shop)..




Ikan Pari & Ikan Cencaru



  Our lunch (2 adults, 2 kids, 1 baby) 


Harga yang kami makan sekeluarga ni tak sampai RM50 pun..
Murah kan?
Cara pengiraan dia adalah berdasarkan ikan apa dan berapa banyak yang diambil..
Dan juga sblm makan tu panggil org tu untuk kira..
Macam makan nasi berlauk la..
Tunjuk orang tu apa yang kita amik untuk dia kira..
Dan simpan la kertas yg dia tulis harga tu sampai la masa nak bayar..
Tunjuk je kat kaunter and bayar..



  Our lunch (2 adults, 2 kids, 1 baby)

Ice cream ni sebagai dessert..
Sebelum2 ni pergi memang takde..
Kalau bernasib baik ada la motor jual ice cream depan kedai tu..
But pricey juga la..
Kami beli 1 roti ice cream, 1 kon ice cream and 1 cup ice cream..
Harga dalam RM7.50..
Kalau dekat Kota Damansara boleh dapat harga ice cream roti ni RM2 and ice cream kon RM1 je..
Tapi memang takde la sprinkle2 tu..
But nad mmg tak minat colour2 sprinkle tu..
Kalau coklat rice minat gak la..
Tapi tak sempat nak bgtau jgn letak dia dah terlangkupkan dah ice cream atas sprinkle tu..
So amik je la...


Pada nad kalau nak ke sini kena tahan panas la..
Especially yang ada baby..

And sometimes bau..
Sebab bau asap kemungkinan boleh melekat kat baju selepas kita tinggalkan tempat tersebut..
But the ikan bakar memang sedap..

Pada sesiapa yang nak diet, takperlu amik nasi..
Ratah ikan je cukup..

Memang best!
Apa2 enjoy your food guys!



Rating by nad: 



Kebersihan : ★★★ 
Makanan : ★★
Layanan : ★★★★ (Self-service)

Harga : ★★★ (lagi banyak bintang lagi mahal)

Keseluruhan : ★★




Nama : Ikan Bakar at Jalan Bellamy
Waktu Operasi : Everyday, Lunch

Tempat : Jalan Bellamy, Kuala Lumpur - Google Maps




In anticipation of your valued response,

2016-08-27

Oriental Wok By Ali at IPC Shopping Center, Mutiara Damansara






Assalamualaikum..
Masa jalan-jalan kat IPC Shopping Center, Mutiara Damansara, kami tak tau nak makan apa..
Memang buntu sebab kebanyakkan kedai dah pernah rasa and makan..
Bila round2 last2 nampak satu kedai baru..
So apa lagi..
Jom kita try..


Ok..
Nad dan family order 4 jenis makanan..
1. Sotong Goreng Tepung,
2. Wantan Mee with Chicken and Mushroom + Clear Soup
3. Wantan Mee + Wantan in Wantan Soup
4. Kuey Tiow & Bihun Kungfu







Sotong Goreng Tepung

The best dish that we tried there. Their Sotong Goreng Tepung memang sedap. Juicy in the inside and crunchy on the outside. But the best is their garlic goreng yang ditabur dengan cili and daun bawang atas sotong tu. Nad and hubby berebut makan garlic goreng dia. Sedap sangat wei! Yumssss!




Wantan Mee with Chicken and Mushroom + Clear Soup

So-so..Boleh diperbaiki.





Wantan Mee + Wantan in Wantan Soup

So-so. Boleh diperbaiki lagi.






Kuey Tiow & Bihun Kungfu


This serving is big. Too much kuey tiow and bihun but too little protien and vegies in it. The protien and vegies you see in the picture, that is all. But the kueh tiow and bihun is much much more than that. The taste, not bad!


Pada sesiapa yang nak try boleh je. Details kedai dia di bawah. I will definitely come back for their Sotong Goreng Tepung. Hehe.



Rating by nad : 


Kebersihan : ★★★ 
Makanan : ★★★★
Layanan :
★★★★ 
Harga : ★★★ (lagi banyak bintang lagi mahal)
Keseluruhan : 
★★


Nama : Oriental Wok By Ali
Waktu Operasi : Setiap hari, 10am-10pm
Tempat : IPC Shopping Center, Mutiara Damansara 






In anticipation of your valued response,

2016-02-23

Live worm in Lipton Green Tea Lemon Bag



Ulat hidup dalam beg teh lipton lemon..
Tak tahu video ni dari negara mana..
But still yucky..
And the brand tu bukan brand yang cikai2..
Brand yang terkenal juga tu...



In anticipation of your valued response,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...