2008-11-04

Idlan Shafy is 1..

Perfecto

Current mood : GOOD!!!


Assalamualaikum..
Well..
Cake dekat atas tu is Oreo Cheese Cake..
I bake it to celebrate idlan's birthday..
:D

Anyway..
Disebabkan idlan X leh makan lagi kek tu..
So yg habiskan is our family yang lain²..
Hahaha..
Sedap giler...
:D

Well..
Idlan skrg selalu berjalan..
Bukan dengan sendiri..
But dgn bantuan..
Nad sampai skrg X beli lagi cart utk dia tolak..
Yang utk ajar baby berjalan tu..
X jumpe² bila keluar..
Cari online pun X ada..
Dah sold out..
So nad keluarkan vacum cleaner..
Idlan tolak la menda alah tu kemana dia nak pergi..
Hehehe..



Dia juga dah berdiri tanpa pegang apa² selama 1 minit lebih..
Happy betul dia bila dia leh berdiri lama..
And dia gak dah bole memanjat & bergayut..
Dia pernah bergayut dr katil dia..
Pastu kaki X jejak lantai..
Melalak la dia sampai nad dtg..
skrg ni dia dah pandai turunkan bdn dia sikit² ke lantai..
Dia panjat kerusi and meja TV..
And bergayut..
Nasib baik X tinggi..
:P

Pastu skrg ni dia petah sgt bercakap..
Asyik bercakap je..
Aaaa bla bla bla..
Bu aaaa ooo...
Blah blah eeee...
Aaaaa baba...
Hehe..
AAAAAA...

Wah hahaha..
Nad pun X faham apa dia cakap..
But he is so cute masa bercakap..
And he seems happy..
If he is happy..
I am..
But kekadang X tahan gak..
Asyik nak bercakap je..
Selagi X sahut apa dia ckp tu dia akan cakap je X henti..
:D



Idlan dah pandai kejut mummy & daddy bangun tido..
Dia tepuk² muka pastu ckp "Aa wa wa wa wa"
Sampai la salah sorang bangun..
Pastu dia dah pandai minta makanan dr org..
And dah pandai marah org kalau kita kacau dia main..

Dia juga pandai memilih makanan..
Kalau makanan dia nad masak X taruk bawang putih dia X suka..
X nak ayam or daging..
Just fish & sayur..
Sayur plak X nak sayur kacang buncis..
Paling dia suka carrot, cabbage & patato..
Kalau tgh bagi dia makan, kitaorg mmg X leh makan depan dia..
Kalau X, dia X nak makan nasi dia..
Nak nak makanan yang kitaorg makan tu..

Dah bnyk yg dia boleh buat..
But still...
Gigi X tumbuh penuh..
Gigi belakang ada la keluar sikit je..
Rambut pun Xde lagi..
:D

Apa² pun nad seronok tgk perkembangan dia..
Rasa nak anak lagi je..
But tunggu dulu la..
Biar idlan besar sikit..
X sabar nak anak ramai ni..
:P

More stories on this pictures --> My Little Oven



Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker



Lilypie Breastfeeding Ticker

4 comments:

dee83 said...

nad try g http://secondbargainbox.blogspot.com ... tak silap situ banyak jual mainan baby...

MISS NAD said...

thanks dayah.. :D

Shaira said...

The oreo cheesecake looks yummy. Brapa harga akak jual?

Happy Belated Birthday Idlan! :D

MISS NAD said...

thanks shaira..
harga is RM60 for oreo cheese cake.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...