2008-09-08

Demam Campak..

Shopping Spree

Current mood : GOOD!!!

Assalamualaikum..
Hai all..
Just wanna update sikit..
:D

Rupanya idlan demam lama & tinggi sangat tu sbb dia kena demam campak..
Bintik² kat bdn dia baru tumbuh 2 days ago..
Pagi tu tengok idlan punya bdn bintik² bnyk sgt..
Memula nad ingat dia kena ruam ke apa..
Tapi mama kata ni mcm campak..
X pun chicken pox..

So lepas je berbuka nad terus bawa idlan gi klinik..
And yes..
Mmg doc kata idlan kena campak..
Doc kata lagi patut la dia demam tinggi je suhu..
Bintik² mmg tumbuh after demam dah reda..

So doc bagi idlan ubat tahan gatal and sapu..
Nad takut nak guna ubat sapu tu..
I know that idlan akan garu bdn dia & hisap jari..
Dah tau sgt perangai dia..
So nad mmg X pakaikan ubat sapu...
Just bagi ubat yahan gatal je..
:D

Hari ni bintik dia dah X bnyk dah lagi..
Dah makin kurang..
Demam pun dah Xde..
Alhamdullilah..
Dia dah aktif balik..

Merangkak all over the house..
Kalau X kejar kucing..
Semua ceruk umah dia nak pergi..
Habis semua menda dia capai masuk mulut..
And yes..
Including the cat..
Dia suka nak masukkan telinga kucing tu dlm mulut dia..
It's yuckie idlan shafy..
:(


More stories on this pictures -->
Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker



Lilypie Breastfeeding Ticker


7 comments:

dee83 said...

salam nad...
so macam mana idlan? nad sihat? dayah harap dia semakin sembuh ye? dugaan betul kan? dayah leh belajar sikit2 dari nad la...hehehe...jadi seorang mak yang kuat...

tadi ingat nak sms nad...nak tanya leh tak kalo poskan cupcakes? sebab takde yang leh tolong amekkan dari nad la... ni no dayah eh? 0173376853 ...

MISS NAD said...

idlan punya demam still mcm tu lagi..naik turun naik turun..

nak postkan cupcakes?? mmg X bole pos la dayah..kalau pos mesti hancur..sbb cupcakes ni X bole dihentak or jatuh sikit..mmg habis la..kalau goyang bnyk² pun hancur juga..kena berhati² mcm kita gi beli kek kat kedai..kek yang ada cream.. :(

dayah said...

erm takpelah nanti2 kalo ada rezeki dayah tempah n amek terus dari nad...ada something nak kongsi ngan nad ni sebab nad suka fotografi...n nad leh jadikan idlan model nad... g kat sini eh? ni antara laman web yang mmg favourite dayah sekarang... http://blog.saifulnang.net (tajuknya coming up soon!) SN - saifulnang tgh rancang nak buat kelas mungkin untuk photomama...so, nad leh la cuba masuk kelas tu kot? huhuhu...

Uda said...

semoga idlan cpt sembuh....

p.s. no uda nad ada??? ker nk uda sms gak....

Shaira Nadiah MJ said...

I hope Idlan dah sembuh. Phone yg nampak canggih, serious, hehe.

MISS NAD said...

dayah --> ok dayah..thanks 4 the info..

uda --> no uda ada lagi.. :D

shaira --> nmpk je canggih.. :P

dee8u3 said...

alhamdulillah idaln dah ok...takpelah kecik2 dah kene demam campak...

kirim salam peluk cium utk idlan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...