2008-09-22

Idlan's Update..

Baby With Bear

Current mood : GOOD!!!

Assalamualaikum..
Hi all!!
Mcm mana puasa setakat ni??
Just wanna update about idlan..
Hehehe..

Well..
Idlan sekarang dah pandai main kejar² dgn nad..
Bila marah dia X bagi dia merangkak jauh..
Dia akan merangkak juga..
Tapi laju² and sambil gelak²..
Nad geram je tengok dia X dengar ckp..
So nad pun kejar..
Lagi nad kejar lagi laju dia merangkak sambil gelak kuat²..
Hehehe..
Mmg seronok la main kejar² dengan dia..

Skrg ni idlan dah mula lepas tangan kalau berdiri..
Dia boleh tahan a few seconds bediri sendiri before dia pegang balik tmpt dia berpaut..
Dia juga dah pandai berjalan ikut tepi kerusi..
Maknanya dia akan berpaut dan berjalan perlahan-lahan..
:D

One more thing..
Idlan semakin manja la skrg..
Kalau nak tido mesti nak nad ada sblh dia..
Kalau dia nmpk nad bangun je dia pun bangun..
Lepas tu tarik my hand suruh baring..
Then dia akan baring atas perut nad..
Or atas tangan nad..
X nak bagi nad keluar bilik..
So skrg mmg selalu la kena teman sampai dia tido or mamai..
Lepas tu baru nad keluar bilik..
:D

Makanan idlan pulak nad dah mula letak bawang sikit..
And dah mula guna daging ayam potong kecik² or cincang..
Sblm ni nad guna isi ikan dory potong kecik²..
Or guna ikan bilis bakar yang dag blend halus..
Nad tengok dia suka makan ayam tu..
Sayur plak nad letak bnyk gile..
Biar besar nnt dia suka sayur..
Nad letak 2 sudu makan sayur yg dah dicincang..
:D

Skrg 1 hari idlan makan 2 kali..
Nad masak terus 4 sudu beras..
Bahagi 2 satu utk tengah hari and satu utk petang/mlm..
In between nad bagi dia makan buah..
Kurma, orange, papaya, tembikai, plum, strawberry, apple, grapes and many more..
Or sayur mentah..
Mcm timun/salad/tomato..
Walaupun dah makan bnyk tu dia still menyusu every 4 - 5 hours..
Sometimes tu 2-3 hours dia nak menyusu lagi..
Isyk..anakku ni...

Well..
Walaupun dia makan bnyk..
Tapi bdn X naik²..
Sbb everyday dia mesti berpeluh..
Berpeluh bukan sikit..
Sampai basah baju & katil kalau dia tido..
Boleh nmpk peluh kat kepala dia..
Agaknya sbb tu bdn X naik sgt..
And maybe juga sbb metabolisma dia tinggi..
Mcm daddy dia..
Ys kalau makan bnyk mana pun X pernah gemuk..
:P

Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker



Lilypie Breastfeeding Ticker

6 comments:

halen said...

haaaa.. ok la tu. selalu amalkan suh idlan jln wpun dia blum ble jln lg. nnt insyallah cpt dia ble jln. mcm my nasya 11 bln dh ble jln..

Uda said...

lps nie dpt berjalan, makin tak habes la dok kejar2 dier.... ;-)

p.s. raya tahun nie, kat pj ker???

MISS NAD said...

halen --> ye ke?? cepatnya ur baby dah jalan..11 months?? wow.. :D

MISS NAD said...

uda --> hahaha..tu la pasal..mesti keja nad ialah kerja dia je sepanjang masa.. :P

p/s: by the way..got ur raya card..thanks.. :D

dee83 said...

salam nad...pandai suda ini budak ajak mummy dia bergurau eh? comel2...pastu pandai manja2...

pamdailah awak ni idlan...hehehe...tak lama lagi dah boleh berjalan2 la yek? huhuhu...

p/s: salam raye in advance nad...cane persiapan?

MISS NAD said...

dayah --> yup..X lama lagi mesti nad lagi penat jaga dia..kena kejar dia sana sini plak.. :P

p/s: persiapan raya semuanya ok..alhamdullilah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...