2013-07-27

SENARAI PENIPU-PENIPU ONLINE / PENCURI / FROUD / SCAMMER / SPAMMER / PHISHING / PENCOLEK / PERAGUT / PEROGOL / PELIWAT / SAMPAH MASYARAKAT DAN SEANGKATAN DENGANNYA..



Assalamualaikum...
Kat sini nad nak share web yang berkongsi nama, no phone & no account bank orang2 yang buat kerja2 dilarang agama Islam..

* Penipu Online
* Pencuri
* Froud
* Scammer
* Spammer
* Phishing
* Pencolek/Penculik
* Peragut
* Perogol
* Peliwat
* Sampah Masyarakat
* dan yang seangkatan dengannya

So lepas ni rajin2 la masuk web ni untuk check dengan siapa kita berhubung..
Especially sekarang ni semuanya guna online je..
Nak transfer duit, nak beli barang, nak shopping barang2 dapur pun dah bole select dari rumah je sekarang..
Pastu tunggu je diaorg hantar sampai depan rumah..

Dalam web tu boleh dapat banyak lagi info2 yang bagus untuk kita supaya jangan terperangkap..
Dan sesiapa ada info tentang orang2 seperti disebut diatas boleh juga submit aduan anda web sama..
Jom kita tengok..


SILA KLIK SINI --> http://1penipuan.blogspot.com/

                                                                                                                                                   


Ni pula satu lagi web yg berkongsi tentang penipuan2 begini...

BLOG INI DIBANGUNKAN UNTUK
1. Mengumpul maklumat tentang TIPU,TIPU,TIPU....
2. Memberi info dan panduan agar orang lain tidak tertipU

3. Panduan

4. Berkongsi pendapat dan pengalaman

5.Mencari jalan penyelesaian dan tindakan kepada permasalahan berkaitan.


SUARAKAN HAK DAN KONGSI PENGALAMAN ANDA DI SINI !!!

SILA KLIK SINI --> http://forumsemak.blogspot.com/



Insyaallah selepas ni kita akan lebih berhati-hati..
AMIN..




In anticipation of your valued response,

4 comments:

aku eryati said...

erm...sy baru aje kena tipu... boleh baca kisah saya d sini
http://eryati.blogspot.com/2013/07/cara-kita-ditipu.html

Nadiah Jaapar said...

skrg ni mmg ramai sgt org nak cari duit cepat dgn menipu org lain..so mmg kena banyak berhati-hati..

Anonymous said...

Salam.. sesiapa yg nk trace utk latest info penipu online@sahabat lama add kubex84 di wechat utk keterangan lanjut

Anonymous said...

Mudah.my scammer
Ipad and Camera Nikon D3100 (Saya dan seorang lagi menjadi mangsa pada hari yang sama)

Gelaran: ILA
Nama: Norlela Bte Mohd Norman
MAYBANK ACC NO. : 1642-2158-7224
No Tel. : 017-6510628 / 017-6154479 (dua2 nombor ni dia dah buang)

Menurut portal CCID, sebanyak 5 laporan polis telah dibuat, dan masih ada lagi sebilangan mangsa yang belum buat laporan polis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...