2015-07-02

Tupai Mati Dibunuh Kucing Hanya Untuk Menakut Sugar Glider (Day 15 Ramadhan 2015)

Tupai Yang Mati Dibunuh Kucing

Assalamualaikum...
Berita tergempar...
Petang tadi adik Nad (Jannah) terjumpa tupai mati di lantai outdoor kitchen..
Jumpe selepas asar masa nak masak untuk berbuka..
Berdepan dengan sangkar Fox..
Fox is my other sister's (Aisyah) sugar glider...
Mesti kerja kucing yang selalu datang minta makan kat umah PJ..
Siapa lagi yang nak buat macam ni kan?

Yang buat kami tension is Fox sekarang memang tengahTRAUMA..
Tak makan and tak minum sejak kejadian tu..
Duduk dalam rumah gantung dia je..
Keluar pun tak nak...
Kemungkinan besar kucing tu memang saja menakut-nakutkan Fox dengan bunuh tupai tu depan sangkar Fox...
Sebab dia tau dia tak boleh nak makan Fox yang memang happy je dalam sangkar dia berlari and melompat kesana sini..
And kucing tu bukan makan pun tupai tu...
Dia dah bunuh depan sangkar tu and dia tinggalkan the dead squirrel kat situ juga..
Macam nak bagi amaran je dekat Fox "I will get you sonner or later"...
Seram weii...
Kucing pun boleh fikir macam tu...

But memang sedih sangat sebab Fox tak nak keluar, makan, minum or kena pegang...
Mesti masa tupai tu kena bunuh dia dengar tupai tu menjerit-jerit and meronta-ronta...
Waaaa....
The cat is PURE EVIL...
Lepas ni tak nak bagi makan kat korang dah...
Actually kami tak tau pun kucing mana yang buat...
Sebab rumah ni memang selalu sangat kucing datang minta makan..
Kami just bagi je...
Sabar je la...
Ada sesiapa tau ke macam mana buat sugar glider untraumatized?


In anticipation of your valued response,

1 comment:

Anonymous said...

Usually Kucing buat macam untuk tuan rumah. Die bagi hadiah sebab berterima kasih dapat makanan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...