2008-02-14

Client Gatal..

No

Current mood : ANNOYED!!!

Assalamualaikum..
How r u guys doing??
Me??
Im doing fine..
This few days some old memories flashing in my mind..
Hahaha..

Well..
How i want to start this??
Nak cerita dr mana pun X tau mcm mana nak mula..
Baca tajuk pun mesti semua dah rasa semacam kan??
So..
What r we waiting for??
Read on..

A few days ago..
Masa waktu marghrib..
My hp rings..
Tengok no..
Private..
"Ntah sapa la call margrib² ni??" i said to myself.
Nad pun jawab..

"Hello??"
"Yes hello, can i speak to nadiah?" the voice said.
"Yes speaking"
"Ok. Kenal lagi X??"
"Siapa ni??" nad pun pelik..call org pastu tetiba tny kenal dia X..apa la..
"Jason from Permanis" he said..
"Oic. Ok. Can i help you??" mmg one of my client masa kerja event dulu..
"U still kerja dgn sixfingers??" dia tny..
"Nope. But if u need to do an event i can help you"
"Yes. I nak buat event but i nak u yang run kan"
"Eh..kenapa pulak??" i said..
"Sbb i suka tgk u"
"HAH?? WHAT??" masa ni nad terjerit..
"Kenapa terkejut? Salah ke?" bole plak dia tny mcm tu..
"Salah kot. Saya ni dah kawin dah ni" i said..
"Oh ye ke?? Bila u kawin??"
"Dah lama dah. Setahun lebih. Dah ada baby lagi" nad cerita la..

Dia pun tny la macam²..
Bila nad stop kerja..
Kenapa stop kerja..
Skrg buat apa..
Hubby buat apa..
Skrg nad bole buat event lagi ke walaupun X kerja kat six fingers..
Aduh..
Bnyk tul soalan dia..

Pastu tetiba dia tny satu soalan yg memula nad rasa kelakar..
"Can i come??"
"Huh?? Come where??" nad ingat dia nak dtg umah..
Lepas tu dengar la dia mengerang-ngerang..

Isyk..
Malu plak nak cerita..
Rupanya bukan come, but cum..
Mmg org tu X tau malu..
Dah la nad dah bgtau yg nad dah kawin..
Dah ada anak..
Dia plak ada gak cakap yg dia dah kawin..
Bini tgh preggy..
Agaknya bini dia X bagi kot..
Tu dah gersang sgt la tu..
Tapi jgn la lepas kat bini org..

Nad marah la dia..
Tapi panik gak masa tu..
Ye la kenapa buat mcm tu..
Dah gile ke??
Dia kata dia minat kat nad sejak nad dtg office dia masa kerja dulu..
Tapi dia X berani nak approach..
And dia bole cerita lagi yg suka tgk bentuk bdn nad and X bole lupa..
Selalu teringat walaupun dah nak masuk 2 tahun berhenti kerja..

Ni mmg kes berat ni..
nad terus kata..
"U r crazy u know that. Im already somebodys wife and u dare do that to me??"
"Ala..relax la. But ur hubby untung sbb dpt u. Mesti hari² dia nak kan?? Kalau i mmg X puas"
"U better apologize to me now and hang up before i call the cops"

Itu je yg nad bole ckp kat dia..
Mmg sah org gile..
Dengar nad ckp nak report polis terus dia hang up..
Bodoh punya org..
Dah kawin tu buat la cara dah kawin..
Ni lain plak perginya..
EEE...naik bulu roma..
Geli geleman rasa bdn..
Rasa nak termuntah pun ada..
Yucks..
:(

After this kalau dia call lagi mmg nak kena..
Call je polis terus..
Kata dia buat panggilan lucah..
Apa la nak jadi with the world skrg ni..
Dah tunggang terbalik dah..
Masyaallah...
:(


Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker


Lilypie Breastfeeding Ticker

7 comments:

dee said...

salam nad... dayah pun ade pengalaman yang sama macam nad alami ni...
masa memula keje kat tmpt skrg ni. kata senior dayah mungkin budak2 lama yang punye keje nak suh kitorng give up keje ngan tmpt dayah keje ni...
diorng2 tu sume banyak buat salah so, sj nak kacau2 org. memula kene cam eh? apa tu? isk...geli geleman...takut pun ada...2 kali dayah kene ngan org yang sma. bunyi suasana yang sama...
then senior yang kene n lastly dia jawab yang sepatutnya dia cakap. akhirnya org tu putuskan panggilan. ade tu bg alasan utk buat cane yang nad kene konon2 sakitla, apela...lepas dah kene mcm2 tu bila ade je lelaki call nak tanya berkaitan 'penyakit lelaki', dayah jawab semudah yang mungkin. encik kalo nak check kene dtg jumpa dr. kitorg tak tau nak tolong. better dtg then baru dr leh bgtau macm mana nak buat. last2 dia hang up jek...padan muka dia...geram jek tau...
n the person tu dah banyak kali dtg minta ubat yang memacam sebab gf dia yang suh amek ubat guna panel dia...budusnya dia?
gf dia tak berani dtg sebab dah kene sergah ngan senior dayah tu. menyamar dah kawen sebab dayah tak kenal dia so, kunun2 amek ubat utk anaklah...padahal anak buah je. pastu guna pulak panel bf dia.
pelik tol.

Uda said...

hehehe.... kesian pon ader, nek gelak pon ader.... hmmm.... lps nie kan.... beli blow horn yg mcm org pakai dekat game hoki tue kan.... pas2, bila dpt call mcm nie, kata "u call balik dalam 5 minit bole...". pas2 ambik blow horn tue. Bila dier call jer, halfway masa dier dok ckp2 ngarut2 tue, presskan blow horn tue dekat HP u, biar pokak telinga dier. sure tak call dh lps tue.... hehehehe.... kan....

p.s. on a positive note, masih ader org dok memendam perasaan dekat nad lagi yer.... agak2 ader ramai lagi ker yg masih pendam perasaan masing2 dekat nad nie.... hehehe.... hmmmm.... u wonder kan....

miss nad said...

dayah --> tu la..org skrg ni mcm dah X betul la..sakit plak hati..ntah apa kena ngan kepala diaorg ntah..eeee..gelinya..

miss nad said...

uda --> hehe..itu satu idea baik tu uda.. :P

p/s: isyk..kalau pendam perasaan tu Xpe..diam² sudah..jgn sampai jadi mcm ni..resah & gelisah dibuatnya..yucks..

Shaira Nadiah MJ said...

I've been received unknown calls & sms lately. Tapi kalau nombor2 private or tertera kat skrin mmg I takkan jawab sebab pernah kena macam akak. Serik2, uhuhuh...

miss nad said...

akak answer private calls semua sbb takut client nak buat baju call..sometimes hubby's punya member call hp akak..kalau X angkat nnt X tau..sbb tu angkat je semua call.. :)

Shaira Nadiah MJ said...

Oh begitu. Susah plak kalau org yg wat no dwang ni private, adeh~
Huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...