2008-06-02

5 Perkara 'Pertama Kali'..

Wakka Wakka

Current mood : JOLLY!!!

Assalamualaikum..
Hehe..
Sorry lambat buat tag ni..
Busy sikit..
:P

Here goes nothing..
5 perkara yang pertama kali terjadi dalam hidup kita....


1) Pertama Kali Mengandung

Last year..bulan 3...memula mmg X budget pun preggy..
tapi bila period dah lewat 4 days mmg terasa semacam la..
sbb period mmg X pernah lewat..selalu ontime je..
lagipun akhir² tu mmg selalu rasa mabuk² je..
tapi ingatkan Xde pape..lepas test je rupanya mmg preggy..huhuhu..
seronok tau masa preggy.. :D

2) Pertama Kali Bersalin

Ini pun terkejut gak..sbb kandungan baru 8 bulan..
tapi idlan ni X sabar sgt nak kuar kot..
so dia pun after 8 months dlm perut..
rasa contraction tu mmg X dpt nak decribe mcm mana la..
but alhamdullilah nad punya contraction X sampai sejam..
kejap je lepas tu idlan dah keluar..:D

3) Pertama Kali Jadi Mummy

Yang ini mmg bnyk dugaan..YA ALLAH..kuatkan lagi semangatku..
mmg bnyk kerenah baby ni..tapi kena la tahan..dah nama baby..
masih X tau apa²..dulu jaga hubby je..skrg kena jaga hubby & baby..
lagi bertambah keja..pernah idlan mengamuk je sepanjang hari..
semua org Xde kat umah..nad X tahan dah..
dengan bdn penat and X tido lagi..
nad dah menagis dah masa tu sbb X tau nak buat apa dah..
nad tinggalkan dia menagis sesorang..
nad rasa nad tinggalkan dia dlm bilik about 10 minutes and
nad keluar bilik and tutup pintu..dia melalak giler² la..
sampai terbatuk-batuk & serak suara dia..nad kena
tenangkan diri nad dulu sbb nad dah rasa mcm nak baling je
dia masa tu..tapi lepas tu mmg nad masuk balik bilik and
pujuk dia balik sampai la dia tertido..mmg kena bnyk bersabar..
its not an easy job..but I LOVE BEING A MUMMY!!!

4) Pertama Kali Khawin

Hehehe..masa ni 17 Sept 2006..lagi 1 week before puasa..
X sangka pula nad akan kawin secepat tu..
sbb nad kenal hubby pun baru beberapa bulan..no need to say more..
jodoh agaknya.. :D

5) Pertama Kali Beli HP Sendiri

Hehehe..sebenarnya hp ada kat depan ni..sbb tu buat topik ni..:P
1st HP nad beli sendiri ialah masa form 4..beli sendiri dgn duit sendiri..
masa tu nokia 3210..1st HP yg Xde antena..nad habis dlm RM900 utk HP tu..
and masa tu guna no 013..guna bil tu..tiap² bulan kena gi byr..oh yes..
and it was not suported by my dad or mom..semua nad guna duit sendiri.. ;D

I Tagged :
1) Kak Mie
2) Mael
3) Dayah
4) Shaira


Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker


Lilypie Breastfeeding Ticker

8 comments:

Shaira Nadiah MJ said...

Hehe kene tag dr akak. Insya Allah Shai buat ye :)

Uda said...

ooo... idlan lahir tak cukup bulan eh... baru tahu....

p.s. dier tak sabar nk kuar sbb dier nak tgk mak dier.... ;-)

miss nad said...

shaira --> lewat pun kena buat gak.. :D

uda --> yup..dia masa tu baru 8 bulan je dlm peyut..mesti la nak tengok mummy dia..X kan nak tengok awek dia kot.. :P

halen said...

sy pun penah alami perasaan mcm awk time my baby melalak x berhenti2. rasa mcm nk baling jer tp naluri seorg ibu tetap sayangkan anaknya kan. mmg byk dugaan jd ibu ni.. ;)

miss nad said...

halen --> yup..mmg naluri ibu kuat..sbb tu X baling pun..terasa je nak baling..maybe sbb tension & penat sgt buat rasa mcm tu..sbb tu nad tinggalkan dia melalak kejap so i can take a few minutes break..

miss nad said...
This comment has been removed by the author.
dee83 said...

nasib baik nad tenangkan diri dulu kan? alhamdulillah...tu sebab takleh dok sesorang je kan? setan iblis selalu je bisik yang tak elok kat kita...

p/s: idlan...!kalo mummy sedey, pujuk mummy tau? huhuhu...

miss nad said...

dayah --> yup..tul tu dayah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...