2008-01-29

Out all day long..

Nurse

Current mood : TIRED!!!



Assalamualaikum semua..
Smlm hubby, nad & idlan berjalan sakan..
Pergh...
Pagi tadi sampai umah mmg X ingat la kaki lenguh mcm mana..
Hehehe..
:P

Pagi² lagi kitaorg dah kuar..
Memula ke klinik PKD dulu..
Nak buat pap smear..
Actually nad X perlu buat lagi sbb baru lepas bersalin..
Doc pun kata selalunya kalau bersalin norm,al kena tunggu 6 months baru buat..
But nad terpaksa buat sbb ada masalah sikit ngan rahim..

Since last week nad rasa rahim nad sakit..
Memula tu ok lagi..
Bole tahan lagi..
Rasa mcm sakit segugut..
Tapi lelama tu makin kerap & makin sakit..
Bila dah sakit sgt tu nak bangun pun X bole..
Kekadang tu rasa mcm contraction pun ada..
Mmg terlantar je la kalau sakit tu dtg..

Minggu lepas ada gak ke klinik..
But doc kata Xde pape..
Check rahim ok..
Rahim X bengkak..
Check air kencing pun ok..
X kotor..
So dia bg cadangan buat pap smear..
Tgk apa masalahnya..

Pagi tu pergi mmg ramai la org..
Klinik ni selalu ramai hari isnin pagi..
Lama gak la nak kena tunggu..
Idlan sampai dah 3 kali menyusu baru panggil no giliran nad..
Hehe..

Sblm buat pap smear tu mmg nad tny la ttg rasa sakit kat rahim tu..
Nurse tu kata dia X tau sbb apa..
Lepas check plak dia kata serviks semua ok..
Cuma rahim nad jatuh katanya..
Dia ingat lepas bersalin nad X urut..
Nad kata la nad berurut..
Last masa urut tu mmg makcik urut tu kata rahim nad dah naik balik..

Nurse tu kata maybe sbb nad buat kerja² berat kot..
Nad kata Xde la berat mana..
Setakat basuh baju dlm mesin & sidai baju tu..
Mmg nad X nafikan yg nad bnyk bergerak masa pantang..
Bnyk berjalan dlm umah maksud nad..
Tapi X kan sbb berjalan bnyk dia bole jatuh balik??
Nad pun X tau..

Nad tny gak apa nad bole buat utk naikkan balik rahim tu??
Dia kata cuba la berurut lagi mcm masa pantang tu..
Naikkan balik rahim tu..
Nurse tu juga kata maybe sakit tu berpunca sbb rahim tu kat bawah..
Sbb tu rasa X selesa je..

Nurse tu pun kata in 3 months time kalau result pap smear tu ada prob dia akan call..
Kalau Xde prob dia X kan call..
So skrg kena tunggu result tu je la..
I hope nurse tu X kan call..
Insyaallah..

Lepas klinik hubby bawa ke OU..
Saja window shooping..
Tapi X jadinya window shooping..
mesti shooping punya la..
Dah la skrg ni sale..

Beli la barang sikit..
But semuanya idlan punya..
Idlan punya toys and beg dia..
Beg tu mmg beg baby..
Dah siap ada compartment dlm beg tu utk letak pampers, botol and brg² baby..
Hubby yg nak sgt beli beg tu..
Katanya Xde la berterabur brg dia dlm beg..
And senang nak cari sbb style bawa dia mcm bag pack..
Design beg tu pun not bad..

Lepas shooping we all terus shoot to my PIL house..
Minggu lepas dah la X gi umah diaorg..
Sbb hubby yg X dpt nak balik..
Mesti diaorg rindu cucu diaorg..
So kitaorg duduk la sana sampai malam..
Malam dlm kul 11 lebih baru kitaorg bertolak keluar..

Keluar ke mana??
Hehe..
Hubby kata dia nak ke danau kota..
Nak jumpe kwn..
Katanya ada hal..
So apa lagi..
Dr PIL house terus ke danau..

1st time keluar ke sana ngan idlan..
Smlm la baru kekawan berniaga kat sana tgk idlan..
Semua org kata idlan tembam & besar utk umur dia..
Hehehe..
Ada sesetengah org kata muka idlan ikut nad..
Ada juga yg kata ikut hubby..
Tapi nad sendiri X sure muka dia ikut sapa..
Sbb nad X pandai nak tgk muka baby..
Agaknya bila dia dah besar sikit nnt baru bole nmpk dia ikut muka siapa kot..
:P

Kekira kul 2:30am kitaorg pun balik..
Sampai umah nak dekat kul 3am..
Mana la X lenguh kaki..
Dok berjalan je satu hari suntuk..
Tul X??

Sampai umah hubby mmg X larat..
Terus tido..
Idlan dr umah PIL tadi dia mmg X bangun²..
Nad plak sampai umah terus mandi dulu..
Baru la selesa nak tido..
:D

Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker


Lilypie Breastfeeding Ticker

4 comments:

Uda said...

ai.... doktor kata jgn berjalan bnyk pon, dok berjaln2 lagi ker.... hmmmm??????

p.s. pasal dewan tue, uda rasa kena kontek PKNS direct la.... or kelab sukan PKNS....

miss nad said...

.:: alar..masa pantang tu berjalan bukan tanpa sbb..nad berjalan sbb nak kena buat kerja umah sikit..kalau X mmg nad baring & duduk je..

p/s: esok adik nad akan tny pkns..thanks ye uda.. :D

dee said...

hi mummy... bila dah ditilik2 kan, wajah comel idlan tu tang mata sama macam daddy dia... + cute tu tetaplah dari mummy dia...ye ke tak? hehehe...

ada gak anak patient yang dayah jumpa masa shift dayah... anaknya 9 bulan++ n her weight tak silap dlm 10 atau 11 la... memang pipinya tembam...mak dia kecik jek...lama2 pegang mesti lenguh la.

tapi salah satu cara nak turunkan berat badan kot? maintain macam sebelum dapat baby ek? + kalo anak tu lelaki n lasak...tapi, skrg dah tak heran lelaki ke ppuan lasaknya sama jek...heheheh...

miss nad said...

dayah --> tang mata sama ngan daddy dia?? hehe..ye ke?? :P

mmg lenguh pun kalau pegang lelama idlan..X larat nak dukung.. :P..

mmg kalau selalu dukung kira mcm excercise la..sbb angkat budak kan guna tenaga yg bnyk..mmg bole kurus..

p/s: bukan tu je..kalau breastfeed baby mmg akan kurus..sbb susu tu dihasilakn dr apa yg kita mkn..lagi bnyk baby susu lagi senang kurus..mcm nad skrg mkn bnyk..lepas makan nasi sepinggan mesti makan roti lagi 6 keping..lapar tu.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...