2008-04-12

1/2 hour shopping??

Bounce

Current mood : HYPER!!!



Assalamualaikum..
Hi all!!
Tengah hari semalam nad kelam kabut sikit..
Ssmuanya sbb jannah..

Around 1130am tiba² jannah kata dia ada camping dekat sekolah..
Start this evening sampai la ahad ni..
YA ALLAH!!
Baru nak bagitau??
Terkejut sbb bnyk brg kena beli utk dia..
Aduh...

So nad terpaksa la bawa jannah ke Giant..
Nak kena beli brg² camping dia..
Hmmm..
Mmg kelam kabut gak la..
Siap² semua dah kul 1230pm..
Sampai Giant KJ tu around 1pm..

Kitaorg mmg X buang masa la utk cari brg..
Memula cari tracksuit..
Then plain white t-shirt..
Sarung lengan..
Flashlight..
Batery..
Mineral water..
Snacks (biscuits, chipsmore, twisties & dried guava)..

Itu la shopping paling cepat sekali kitaorg buat..
Kelakar bila fikir balik..
Ye la..
Nasib baik hari jumaat..
Jannah masuk sekolah dlm kul 220pm..

Kitaorg habis shopping dlm kul 130pm mcm tu..
Setengah jam je beb shopping..
X sangka tul..
Agaknya dlm stress apa² pun boleh jadi kan??
:P

Balik je dr Giant terus nad anta jannah ke sekolah..
Yup..
Dia ikut gi Giant tadi dengan berbaju sekolah..
Hehehe..
;D

Oh yes..
Lupa plak nak cerita..
Tengah hari tadi Idlan jatuh dr katil..
Citer dia mcm ni..
Nad baru lepas basuh dia..
Dia buang air besar..
Nad letak atas katil..
Nad pusing kejap nak amik lampin baru..

Tiba² nad dgr bunyi katil baby bergerak..
Nad pusing tengok..
Idlan dah Xde atas katil..
And bunyi DUKK!!
YA ALLAH!!
Idlan dah kat bawah..

Apa lagi..
Melalak la dia..
Nad tengok dia kat atas lantai tu meniarap..
Maybe dia nak practice berpusing kot masa tu..
Nad dukung dia..
Tangisan makin kurang..
Peluk cium..
X sampai seminit dia dah senyap..

Kesian betul dia..
Baru nak cuba pusingkan bdn dah jatuh..
Lepas ni mmg X boleh letak atas katil nad dah..
Kena jaga selalu..
Lepas ni dia akan selalu dlm crib je la..
:p

p/s: Sebelum keluar dr Giant nad sempat beli ais krim..nad amik tiramusi covered with chocolate coating & jannah amik lime with milk inside..yum..yum.. :D

Daisypath Anniversary Years PicDaisypathAnniversary Years Ticker
Daisypath Next Anniversary PicDaisypathNext Anniversary Ticker


Lilypie Breastfeeding Ticker

5 comments:

Shaira Nadiah MJ said...

Wah I dapat bayangkan mcm mana keadaan kelam kabut tu, especially last minute.

Takpe kak, rumah tak jauh pun dr sekolah, tapi kalau sekolah Assunta lagi dekat, kekekeke :p

miss nad said...

hehehe..
tu la..
dah minta tukar ke assunta..
mmg X dpt..
dah penuh katanya..
:(

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Uda said...

Amboi, dlm kelam kabut tue sempat lg tue melantak eskrem.... hehehehe.... ;-)

p.s. Idlan jatuh tue sbb dier nk gi jln2.... :-)

miss nad said...

hehe..mesti la sempat..ice cream tu.. :p

p/s: sbb nak gi jejalan?? haha..i dont think so.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...